четверг, 15 марта 2012 г.

AGONIA REGIMULUI SE APROFUNDEAZĂ !

Premierul Vladimir Filat i-a convocat marţi pe toţi conducătorii departamentelor de forţă şi de control, cu excepţia celui de la Apărare, cărora le-a cerut să asigure ordinea publică în ziua de 16 martie, atunci când Parlamentul ar urma să-l aleagă pe Nicolae Timfti în funcţia de preşedinte al ţării. Dat fiind că liderii Partidului Comuniştilor au anunţat că pe 16 martie vor organiza proteste de masă în faţa Parlamentului pentru a împiedica la alegerea lui Timofti în funcţia de preşedinte, premierul se gândeşte să facă uz de forţă, cel puţin asta ar fi de înţeles din comunicatul difuzat de Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului. Iată care este conţinutul acestuia:
 
„La şedinţă au participat ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, directorul SPPS, Igor Bodorin, directorul CCCEC, Viorel Chetraru, directorul adjunct al SIS, Valentin Dediu şi procurorul general, Valeriu Zubco.
În cadrul întrevederii, a fost făcută o trecere în revistă a situaţiei din ţară privind asigurarea ordinii publice, în mod special fiind abordată problema asigurării ordinii de drept în data de 16 martie curent, zi în care urmează să se desfăşoare şedinţa plenară a Parlamentului pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova.
Premierul a subliniat necesitatea mobilizării forţelor de ordine şi coordonării eficiente a acţiunilor acestora şi a solicitat conducerii instituţiilor în cauză să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii de drept şi respectarea legii”.

Nu încape nici o îndoială că această convocare a şefilor departamentelor de forţă este un gest prin care premierul le face din deget celor din opoziţia parlamentară şi, eventual, altora care contestă legalitate alegerilor preconizate pentru 16 martie. Luni, după ce liderii AIE l-au prezentat pe Timofti la funcţia de preşedinte al ţării, premierul a recurs la ameninţări directe la adresa opoziţiei comuniste. „Acţiunile celor care dau calificative în locul procurorilor, judecătorilor sunt acţiuni de neacceptat. De aceea, noi ne vom continua activitatea având la bază legea. Un lucru important pe care vreau să vi-l spun: instituţiile statului îşi vor face datoria la capitolul respectarea legii. În cazul dat, se referă la cei care sunt în activităţi politice sau care cheamă la încălcarea legislaţiei, sau care, eventual, ar avea intenţia de obstrucţionare în exercitarea drepturilor cetăţenilor Republicii Moldova. Şi lucrul ăsta vi-l spun cu toată tăria”, a declarat Filat.

Regimul va cădea!

Este deja evedent că regimul va cădea, asta se vede clar dupa noutăți de astăzi:
1) Scene de război pe străzile capitalei. Sute de ofițeri inarmați cu Kalashnikov, insoțiți de două blindate, au impușcat cu gloante oarbe. Este vorba despre pregătiri militare, însă comandantul Brigăzii Fulger afirmă că acestea nu au nicio legătură cu protestele de mâine ale comuniștilor.
(http://www.protv.md/stiri/social/video-aplicatii-cu-focuri-de-arma-2-blindate-si-sute-de-politisti.html)

2)  Două acţiuni de protest într-o singură zi. După ce comuniştii au anunţat că vor picheta vineri Palatul Republicii, astăzi, reprezentanţii asociaţiilor de combatanţi au anunţat că vor manifesta, în susţinerea alegerii preşedintelui. Decizia de a ieşi în stradă a fost anunţată de către preşedintele Federaţiei asociaţiilor de veterani. Fostul ministru de interne a mai spus că dispune şi de autorizaţie, care a fost eliberată miercuri. Catan afirmă că în faţa Palatului Republicii vor veni nu mai puţin de 2 mii de oameni. El spune că veteranii sunt îngrijoraţi că acţiunea comuniştilor ar putea degenera în violenţe.
(http://www.publika.md/doua-mitinguri-cu-mii-de-persoane-maine-la-chisinau--pro-si-contra-aie_748751.html)




Astăzi în internet a apărut informație, mâine, 16 martie, în ziua alegerilor prezidenţiale nelegitime, Marian Lupu a pregătit un avion, în caz de ceva pentru a scăpa din ţară
(http://www.polit.ru/news/2012/03/14/moldova/)

Situaţia creată acum aminteşte de evenimentele de acum trei ani, cu deosebirea că atunci Vladimir Filat, împreună cu alţi lideri ai opoziţiei din acea perioadă, Ghimpu, Urechean, au încercat răsturnarea puterii prin forţă, fapt ce s-a soldat cu victime omeneşti şi devastarea şi incendierea palatelor Preşedinţiei şi Parlamentului. Atunci Filat şi ceilalţi lideri liberali şi-au justificat acţiunile prin faptul că puterea comunistă ar fi falsificat rezultatele alegerilor, dar pe care aşa şi nu l-au mai putut proba în cei trei ani de guvernare.

Acum însă alianţa de guvernământ a depăşit normele legale dat fiind că nu a fost în stare să aleagă şeful statului şi deja a expirat un an de la ultima dizolvare a Parlamentului. Potrivit prevederilor constituţionale, interimarul Marian Lupu deja de câteva luni trebuia să dizolve Parlamentul şi să anunţe alegeri parlamentare anticipate. Astfel Parlamentul şi-a depăşit mandatul, se află în afara cadrului legal, respectiv, în aceeaşi situaţie se va afla şi Nicolae Timofti în cazul în care va fi ales în funcţia de şef al statului de către actualul Legislativ.

P.S.  Mâine la ora 13-30 eu voi fi la protestul opoziției și voi protesta pașnic. Mâine zeci de mii de oameni vor protesta pașnic, căci numai prin metode pașnice acest regim fascist va cădea! Jos Alianța!

Комментариев нет:

Отправить комментарий