воскресенье, 2 января 2011 г.

Brain-washing!!!

Brain-washing!!!

Un analist politic de curte consideră că un suspect de ticăloşenii poate deveni un lider naţional. De această părere este ultra independentul Nicolae Negru, expusă în ediţia de Jurnal.

Conform lui Negru, ticăloşiile actuale ale lui Filat sunt îndreptate, să presupunem că deocamdată,  exclusiv în interiorul PLDM şi/sau a clasei politice în general (a se înţelege faţă de colegi, prieteni, cumnaţi , cumătri, naşi, fini, parteneri de afaceri şi doar parteneri…), noi, muritorii de rînd, evident fiind scutiţi de un asemenea tratament. 


Dar chiar şi în acest caz, ca întotdeauna, analiştii noştri găsesc posibilitatea să ne mai injecteze o doză de optimism, de altfel ar mînca o pîine nemeritată - "Na-vă, speraţi materie electorală, комбикорм. HA-HA-HA."

Nicolae Negru consideră că dacă Filat & Co renunţă la ticăloşii şi meschinării (© Nicolae Negru) în grupul lor restrîns, Prim-gospodarul ţării poate lesne deveni pentru noi toţi în scurt timp un lider naţional. Astfel, în viziunea analistului, o persoană, care se pare că încă n-a devenit lider nici printre cumătri, care este incapabil să-i satisfăcă la propriu nici pe aceştia, jecmănindu-i cîteodată, încă ne educat "corect", are stofă de lider naţional, adică este capabil să influenţeze o naţiune întreagă pentru a formula şi realiza în comun obiective profunde pentru dăinuirea acesteea. 

O întrebare, dar noi, cei din afara frăţiei cumătrilor, unde sîntem în formula lui Negru de identificare a liderului naţional? Oare metodologia de evaluare a potenţialului de lider naţional a unui individ se restrînge la evaluarea gradului de satisfacţie a unui grup de indivizi (cumătrii din clasa politică) sau, în varianta optimistă, a unui segment electoral?!

Nu cred că dl Negru nu cunoaşte că un lider naţional nu se votează printr-un sistem electoral majoritar, acesta poate nici să nu fie Preşedinte sau Premier, deşi aceste posturi ar înlesni manifestarea unui individ ca lider naţional. Cine ar fi  Filat pentru naţiune dacă nu ar fi Premier? Din ce aluat s-ar plămădi greutatea sa duhovnicească (morală pentru atei) şi intelectuală pentru a fi acceptat de întreaga societate drept lider naţional?! 

Putem noi avea un lider naţional?

Conform principiilor liberast-democratice un lider naţional, în sensul nespurcat al acestui statut de pseudo-democraţie, nici nu poate exista, deoarece „naţiunea” care este învăluită de o aşa doctrină nu-şi formulează scopuri, obiective şi sarcini abordînd termenul de naţiune, ci, în varianta idealistă, strict individualizîndu-le: fiecare pentru sine, fiecare are dreptate în felul său, dacă se realizează, vom fi fericiţi... (în realitate sarcini de deservire a unui grup restrîns). 

Or, într-o asemenea societate un lider naţional nici nu poate apărea, el este inutil, am fi 3 milioane de lideri (în varianta restrînsă), fiecare pentru sine.

Poate fi Filat lider naţional?

Сategoric DA - dacă sensul vieţii noastre ar fi altul decît cel dedus din contopirea sarcinilor date noua fiecărui de Dumnezeu prin botez şi sarcinilor date de Dumnezeu naţiunii cărei aparţinem; dacă sensul nostru de viaţă ar fi să ne îmbuibăm jecmănind mişeleşte chiar şi pe cei apropiaţi.

Negru foarte corect îl apreciază pe Filat drept un fenomen naţional. Dacă considerăm drept fenomen o manifestare exterioară a esenţei unui proces, în cazul dat proces naţional, atunci candidatura lui Filat pentru lider "naţional", model/cult, este perfectă, deoarce este întruchiparea principiului de viaţă general acceptat de moldovenii de azi - toţi vor să mănînce, toate mijloacele sînt acceptabile, toţi sînt hoţi şmecheri. Însă, am fi deja o altă "naţiune".     

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий