понедельник, 7 февраля 2011 г.

Casele pentru sinistraţi la Paştele...

Sinistraţii din Hânceşti, cărora guvernarea le promisese locuinţe noi până la Crăciun, sunt rugaţi să mai aştepte. Până la Paşte, de această dată. Cel puţin aşa afirmă oficialii din Guvern, în frunte cu premierul Filat, care a efectuat, zilele trecute, o „vizită de documentare” pe şantierele din Cotul Morii, Obileni şi Nemţeni. 
Aceasta este prima vizită a premierului în zona sinistrată de după alegerile din 28 noiembrie, deşi până la scrutinul parlamentar din toamna anului trecut, Filat se deplasa acolo mai în toată ziua.

Astfel, termenul de finalizare a lucrărilor de construcţie a fost fixat, de către reprezentanţii Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale pentru data de 24 aprilie curent.

„Ca obiectiv ne-am pus Paştele”, a spus ministrul Construcţiilor, Marcel Răducan. „Am mai avut obiectiv către Crăciun”, l-a completat Filat.

Potrivit lui Răducan, din cele 706 case contractate pentru construcţie în Cotul Morii, 241 au fost finalizate în totalitate. 376 din acestea au geamuri şi acoperiş, 26 au pereţi şi acoperiş, iar alte 59 – doar pereţii ridicaţi. „De vină a fost vremea proastă”, se scuză responsabilii.


 Filat a bătut la uşa mai multor familii, care s-au mutat deja în case noi, ca să vadă cum trăiesc şi sa-i întrebe de ce mai au nevoie. Şi de această dată premierul a fost darnic în promisiuni şi le-a spus sinistraţilor că în Bugetul de stat pentru 2011 vor fi bani pentru construcţia drumurilor şi asigurarea cu apă potabilă.

Комментариев нет:

Отправить комментарий