понедельник, 14 февраля 2011 г.

„Republica Moldova ne-a trădat”

Irina Vardanian, soţia jurnalistului Ernest Vardanian, condamnat de regimul de la Tiraspol la 15 ani de puşcărie pentru „spionaj” şi „înaltă trădare”, consideră că situaţia lui Ilie Cazac este similară cu cea a soţului său. Ilie Cazac, fost angajat al FISC, a primit 14 ani de detenţie, după un proces de tip stalinist. 

„Este exact acelaşi scenariu ca al soţului meu, nu e nicio diferenţă. Judecata a avut loc cu uşile închise, fără avocat”, afirmă Irina Vardanian.

Femeia spune că regimul foarte strict de detenţie nu-i permite să-l viziteze pe Ernest.

„Ultima dată l-am văzut în urmă cu două săptămâni. Era foarte deprimat şi supărat. Îl hrănesc foarte rău, de aceea încercăm să-i transmitem o dată pe lună câte un colet cu mâncare”, povesteşte femeia.

Irina Vardanian susţine că în ultima jumătate de an nu a primit niciun ajutor material din partea Guvernului moldovean şi se descurcă doar cu salariul ei de traducător, în valoare de 200 de euro.

„Nu mai puţini vinovaţi decât transnistrenii sunt autorităţile Republicii Moldova. Ei sunt adevăraţii trădători, pentru neimplicare şi tăcere. Aproape de un an fac doar declaraţii goale, dar nu vedem niciun rezultat. Soţul meu este în continuare închis”, spune Irina Vardanian.

Комментариев нет:

Отправить комментарий