четверг, 10 марта 2011 г.

AIE2 pregăteşte Moldovei scenariul Românesc?!

În anul 2011, numărul angajaţilor din sfera bugetară va fi redus cu 8 %, ceea ce înseamnă că alte 8 573 de persoane vor rămâne fără serviciu. 7 la sută dintre cei care urmează să fie disponibilizaţi activează în domeniul învăţământului. Datele respective se conţin în Nota informativă la proiectul Legii Bugetului pentru anul 2011.
Potrivit Unimedia, în document se menţionează că, pentru anul 2011, se planifică ca de la buget să fie realizate cheltuieli de personal în sumă de circa 7,834 de miliarde de lei sau cu 518,6 de milioane de lei mai mult decât cheltuielile din anul trecut. În acelaşi timp, Guvernul se angajează ca, în acest an, să reducă, preponderent în sectorul învăţământului, numărul de angajaţi din sectorul bugetar.


Din Nota informativă reiese că, din contul celor disponibilizaţi, vor fi majorate salariile profesorilor şi ale angajaţilor cu venituri mici din sectorul bugetar şi va fi implementat un nou sistem de salarizare a funcţionarilor publici, persoanelor cu funcţii de demnitate publică şi personalului de deservire tehnică. Astfel, salariile profesorilor ar urma să fie majorate în două etape, cu câte 12,5%, începând cu 1 ianuarie şi, respectiv, 1 septembrie curent. Începând cu 1 iunie, se planifică majorarea salariilor angajaţilor cu retribuire mică din ramurile sectorului bugetar. O altă măsură este punerea în aplicare, începând cu 1 octombrie, a noului sistem de salarizare a funcţionarilor publici, persoanelor cu funcţii de demnitate publică şi personalului de deservire tehnică.

De asemenea, în Nota informativă la proiectul bugetului se menţionează că Guvernul se angajează ca, în anul 2011, să optimizeze numărul de angajaţi în sectorul bugetar, pentru a asigura reducerea presiunii bugetar-fiscale, care vine din partea nivelului înalt de angajare în acest sector.

Комментариев нет:

Отправить комментарий