четверг, 9 декабря 2010 г.

5 lei pentru o călătorie cu microbuzul în Chişinău?

Creşterea preţului la carburanţi generează scumpiri în lanţ !                    Preţul unei călătorii cu microbuzul ar putea creşte de la 3 la 5 lei. Proprietarii de microbuze din capitală se plâng că scumpirea benzinei şi motorinei din ultima perioada îi lasă lefteri, iar singura soluţie ar fi creşterea preţurilor la serviciile de transport, transmite portalul Ştirea Zilei.  Preşedintele Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, Ion Mămăligă, a declarat că a cerut deja operatorilor de transport să prezinte calculele, în baza cărora urmează să fie luată o decizie în privinţa scumpirii biletelor de călătorie. 

 „Este greu de spus cu cât exact ar putea creşte preţurile, însă nu este exclus ca acestea să se ridice şi până la 4-5 lei pentru o călătorie. Preţul însă va fi stabilit de Consiliul municipal, noi doar le vom prezenta calculele noastre”, a precizat Mămăligă. Potrivit lui, după scumpirea benzinei şi motorinei cu câte 80 de bani/litru, şoferii de maxi-taxi sunt nevoiţi să scoată zilnic din buzunar cu 30 de lei mai mult.

 Duminică, mai multe staţii PECO din ţară au afişat preţuri majorate la benzină, motorină şi gaz lichefiat. Astfel, gazul lichefiat a ajuns să coste cu 40 de bani mai mult, iar benzina cu cifra octanică 95 costă acum 14,95 de lei/litru, iar un litru de motorină – 13,60 de lei.

Комментариев нет:

Отправить комментарий