воскресенье, 19 декабря 2010 г.

Extinderea UE nu mai este o prioritate

La Bruxelles, miniştrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene s-au întâlnit în pregătirea Consiliului European din 16 şi 17 decembrie.

Pe agenda reuniunii şefilor de stat şi de guvern vor fi detaliile unui sistem permanent pentru situaţii de criză, care va trebui să asigure stabilitatea financiară a zonei euro şi va trebui să conţină minime amendamente la tratat, dar şi evaluarea efectelor pe care reforma sistemului pensiilor îl poate avea asupra planului de creştere şi stabilitate.


Miniştrii de externe s-au concentrat asupra informării care urmează să fie prezentată şefilor de stat şi de guvern în legătură cu evaluarea relaţiilor Uniunii cu partenerii săi strategici. Totuşi, principala temă pare să fi fost cea a extinderii Uniunii.

Lipsa de entuziasm a opiniei publice europene pentru o nouă extindere a Uniunii se reflectă şi la nivelul miniştrilor de externe.


Deşi, în declaraţia finală, miniştrii vorbesc despre o susţinere fermă a politicii de extindere din partea statelor membre, devine tot mai clar că extinderea nu mai este între priorităţi.

Комментариев нет:

Отправить комментарий