среда, 27 октября 2010 г.

Bancherii chinezi: Să ieşim acum la cumpărături pe pieţele globale până nu-şi revin marile bănci

Băncile din China ar putea ieşi din nou la cumpărături de instituţii rivale de pe pieţele globale, pentru prima dată de la embargoul impus de declanşarea crizei, după ce liderul unui mare creditor naţional a lansat un semnal în această direcţie, scrie Financial Times.
Xiao Gang, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Bank of China, afirmat într-un eseu publicat joi că mediul economic post-criză oferă oportunităţi excelente pentru extindere , acesta fiind o “tendinţă inevitabilă”.
“instituţiile financiare devastate de criza globală mi au nevoie de timp să-şi revină. Băncile chineze care au posibilitatea ar trebui să grăbească pasul pentru a-şi întări competitivitatea pe pieţele internaţionale”, a spus Gang.
Guvernul de la Beijing a interzis băncilor orice achiziţii în afara ţării, după declanşarea crizei globale, în 2008. Decizia autorităţilor a venit după mai multe plasamente nefericite ale creditorilor chinezi în companii ca ABN Amro, Fortis, fondul de investiţii Blackstone sau Morgan Stanley.

Комментариев нет:

Отправить комментарий