четверг, 7 октября 2010 г.

Guvernul Filat pregătea Moldovei soarta Greciei şi a României

Fostul prim-vicepremier al Moldovei, deputatul în Parlament, Igor Dodon, susţine că un an de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană a adus Moldova în pragul situaţiei falite în care se află actualmente Grecia şi România.
Dodon a făcut o retrospectivă a activităţii actualei guvernări, menţionând că rezultatele sunt alarmante. “Acest an de guvernare a fost un an falit pentru Republica Moldova“, a spus Dodon, adăugând că rezultate negative se înregistrează practic la toate capitolele: exporturi în descreştere, agricultură care este într-o situaţie deplorabilă, reducerea de şapte ori a subvenţiilor în domeniu, relaţiile şubrede cu partenerii de dezvoltare, lipsa unui buget de stat pentru anul 2011, datoriile în creştere ale statului şi altele.
“FMI a plecat din Republica Moldova. FMI a spus că nu vine cu un program de monitorizare şi ca efect creşterea datoriei externe. În premieră pentru Republica Moldova avem peste un miliard de dolari datorii externe“, a anunţat Igor Dodon.
Fostul prim-vicepremier a concluzionat că “încă un an – un an şi jumătate de o astfel de guvernare şi noi ajungem în situaţia Greciei şi României“.
Grecia este prima ţară din spaţiul Uniunii Europene care s-a declarat în incapacitate de plată. Guvernare ineficientă în perioada de criză a dus această ţară în pragul falimentului. Astfel, pe parcursul ultimului an Grecia, precum şi România care este pe o poziţie similară, au fost abundate în greve de proporţii, prin care populaţia şi-a exprimat indignarea faţă de politicile drastice ale guvernărilor celor două state.

Комментариев нет:

Отправить комментарий