четверг, 7 октября 2010 г.

PL: "Schimbarea pînă la capăt", dar fără tineret

  Dovada acestui fapt este şi lista electorală a formaţiunii pentru alegerile din 28 noiembrie, în care nu se mai regăseşte Dorin Chirtoacă, în schimb şi-au ocupat locurile de cinste „monştrii sacri” ai partidului.
1. Mihai Ghimpu, liderul PL, preşedintele Parlamentului, preşedintele interimar al tării
2. Anatol Şalaru, prim-vicepreşedintele PL, ministrul Transporturilor
3. Ion Hadîrcă, prim-vicepreşedintele PL, deputat
4.Corina Fusu, vicepreşedintele PL, deputat, preşedintele Comisiei Cultură, Mass-Media
5. Valeriu Munteanu, vicepreşedintele PL, deputat
6. Oleg Bodrug, secretar general PL, deputat
7. Boris Vieru, vicepreşedinte PL, deputat
8. Vlad Lupan, vicepreşedinte PL, consilier prezidenţial, analist politic
9. Victor Popa, expert in drept constituţional, profesor universitar
10. Vadim Cojocaru, deputat.
Dacă aruncăm o privire asupra primilor 10 candidaţi din această listă, îl găsim doar pe încă tânărul Valeriu Munteanu şi relativ tânărul Vladimir Lupan. În rest, cu tot efortul şi bunăvoinţa, la categoria „tineri” nu prea avem ce încadra. În urma unui calcul simplu, adică adunarea vârstei respectivilor candidaţi şi împărţiri cifrei obţinute la 10, am obţinut vârsta medie a primilor 10 candidaţi, care este egală cu 50 de ani. Şi să nu vă imaginaţi că următorii candidaţi de pe locurile considerate eligibile ar schimba cumva situaţia. Dimpotrivă, ar mai adăuga vre-un an–doi la media de vârstă, pentru că şi aceştia au aproape sau peste 50 de ani.
In lista a fost inclus si preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Moldova, directorul postului de radio, Vocea Basarabiei, Valeriu Saharneanu.                                                                                                Sloganul PL la anticipate va fi "Schimbarea pînă la capăt".                                                                   Mihai Ghimpu speră că formaţiunea va obţine 20 de mandate în noul Parlament, cu 5 mai multe decît a avut în precedentul.




Комментариев нет:

Отправить комментарий