четверг, 7 октября 2010 г.

Partidul Democrat sau Partidul Plahotniuc?

  Sergiu Mocanu face noi acuzaţii la adresa omului de afaceri Vlad Plahotniuc. Reprezentanţii organizaţiei "Valori Europene fără frontiere" declară că mai mult de jumătate din numele care se conţin pe lista electorală a Partidului Democrat sînt persoane apropiate sau angajate în companiile ce aparţin lui Vlad Plahotniuc.

Dacă primele două nume din lista PD-ului (Lupu și Lazăr) sunt cunoscute și nu trezesc semne de întrebare, surprizele încep chiar de la numărul 3 Candu Andrian.                                                 Potrivit lui Răzvan Paveliu, fostul director TVR, Adrian Candu  este finul şi angajatul lui Vlad Plahotniuc.
Trec em la numărul 4 din lista PD-ului: Pavel Filip. Pavel Filip, pe lîngă faptul că este Director General al ”Tutun-CTC”, a mai și înființat nu știu ce Asociație a Oamenilor de Afaceri Moldova ”AOAM.  Alături de Filip se mai regăsesc în ”AOAM” șeful „Moldtelecom” controlat cică de Plahotniuc, Președintele ”Victoriabank” care aparține sigur lui Plahotniuc, directorul de la ”Codru” a lui Plahotniuc și ăsta, directorul ”Casa Media” iar a lui Plahotniuc și alții.                                                                                                                                                                      
Locurile 5 și 6, Diacov și Răducan sunt destul de cunoscuți, așa că trecem la numărul 7. Aici nedumerire și mai mare: Raisa Apolschii.                                                                                                                                                             Raisa Apolschi este avocatul lui Vlad Plahotniuc în dosarul intentat lui Sergiu Mocanu pentru lezarea onoarei şi demnităţii. 
Pe locul al 8-lea îl găsim pe Igor Corman, care nu este deloc anonim publicului larg. Doar că, la numărul, 9 stă Vasile Botnari. Vasile Botnari membru al Consiliului de Administraţie al Victoria Bank. 
PD Partid de orientare socialistă sau partid al milionarilor?
Vizitînd site-ul PD, la categoria ”Identitate”, găsesc că e membru al ”Internaționalei Socialiste”.  Despre Lupu, Lazăr, Candu, Filip, Diacov, Răducan sau Botnari pot sa spun ca este un partid Burghez dar nici cum partid de orientare social-democrată , mai amintim pe prietenul și finanțatorul Plahotniuc, chiar îmi vine greu să spun că PD are vreo tangență cu socialismul. Iar dacă ne mai observăm că singurul social-democrat veritabil din PD, Oazu Nantoi, care a întemeiat primul partid de orientare social democrată din Moldova(PSD), a fost îndepărtat din listă, dubiile asupra identității formațiunii cresc și mai mult.




 

Комментариев нет:

Отправить комментарий