четверг, 7 октября 2010 г.

FILAT dă grîu cu împrumut pentru a menţine preţul la pîine

Combinatul de panificatie ”Franzeluta” va primi cinci mii de tone de grau din rezerva stat. Decizia a fost luata 5 octombrie de catre Consiliul Municipal. Graul este distribuit conform unei hotarari de Guvern, dar CMC este cel care a decis cine il va primi, relateaza ProTV
Graul este atribuit cu titlu de imprumut, iar la toamna anului 2011, intreprinderea va fi nevoita sa intoarca aceasta cantitate pentru a fi suplinita rezerva de stat.

In Chisinau activeaza in jur de 40 de intreprinderi de panificatie. Decizia de a atribui acest grau, combinatului de panificatie ”Franzeluta” a fost luat din ca aceasta intreprindere produce paine sociala.
Amintim ca in februarie 2009, a fost redus pretul la unele tipuri de paine, in mediu cu 50 de bani. Opozitia de atunci a numit-o pe aceasta drept "painea electorala"  a lui Voronin. 
Compania "Franzeluta" a mai beneficiat de ajutoare in forma de griu din partea statului in timpul guvernarii comuniste. Analistii "independenti" de atunci (acum deputati, sefi de comisii si directii), apreciau aceste ajutoare drept nelegale si ca ar favoriza concurenta inegala intre agentii economici publici si cei privati. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий