пятница, 12 ноября 2010 г.

În Moldova s-au înrăutăţit condiţiile pentru mediul de afaceri

Condiţiile pentru afaceri în Moldova s-au înrăutăţit considerabil în ultimul an, arată datele celui de-al optulea raport comun al Băncii Mondiale şi al Corporaţiei Financiare Internaţionale “Doing Business – 2011. Îmbunătăţirea condiţiilor pentru antreprenoriat“.
Moldova s-a clasat pe locul 90 din 183 de state. În comparaţie cu anul trecut, indicii Moldovei s-au înrăutăţit cu trei puncte. Primul loc în rating a fost, tradiţional, ocupat de Singapore, urmată de Hong Kong şi Noua Zeelandă.

Autorii raportului susţin că rezultatele prezentate sunt o reflecţie a condiţiilor reformatoare ale Guvernelor, care au declarat într-o voce despre criza economică în calitate de posibilitate unică pentru a reforma mediul de afaceri. Rezultatul reflectă ratingul indicilor din 183 de ţări, care au fost implicate în investigare, iar locul pe care l-a ocupat fiecare ţară este un indicator recunoscut pentru investitori.

Ratingul este publicat din anul 2003, în baza a zece poziţii – simplitatea înregistrării şi lichidării întreprinderii, înregistrarea proprietăţii, obţinerea permiselor pentru construcţii, impozite, eliberarea creditelor, desfăşurarea comerţului internaţional, protecţia investitorilor, angajarea lucrătorilor şi asigurarea respectării contractelor.

Комментариев нет:

Отправить комментарий