среда, 3 ноября 2010 г.

Promisiuni promisiuni promisiuni....

Liderii acestor partide au fost motivaţi nu atât de grija declarată pentru soarta ţării, pentru cei mulţi şi nedreptăţiţi, cât de dorinţa nestăvilită de acaparare a puterii, care, într-un stat ca Republica Moldova, înseamnă acces nelimitat la banii publici, controlul asupra afacerilor, posibilităţi de manipulare a justiţiei şi influenţă asupra instituţiilor media de stat. Dar nu este de neglijat nici satisfacţia pe care le-o oferă senzaţia puterii unor oameni cu mai puţină cultură politică, suficiente complexe şi nemăsurate orgolii. PLDM

Filat a confundat Republica Moldova cu o afacere de familie.

Campania electorală a actualului premier, Vladimir Filat, a fost clădită, de asemenea, pe poveşti cu feţi-frumoşi, lansate cu abilitate de cei care au plănuit accederea acestuia la guvernare. Unul dintre mituri – lupta cu corupţia – un subiect sensibil pentru populaţia ţării, a fost sloganul principal graţie căruia transfugul din partidul lui Diacov, reorientat spre liberalism, a ajuns în Parlament cu un scor destul de bun pentru formaţiunea sa. Acum, după mai bine de un an de când se află la putere, să ne întrebăm ce succese a înregistrat Filat în lupta, piept la piept, cu corupţia? Mai degrabă am putea spune că acesta a confundat demersul anticorupţie cu pofta de revanşă şi răzbunare pentru umilinţa de a fi fost purtat prin instanţe de fosta guvernare, pentru privatizările făcute într-o altă perioadă de glorie. De asemenea, şi cu dorinţa de a-şi proteja şi înmulţi averile, despre anvergura cărora putem doar bănui. Altfel, pare inexplicabilă, dacă nu chiar sfidătoare, numirea lui Tudor Baliţchi, cel care a administrat anterior afacerile premierului Vladimir Filat, în funcţia de director general al Serviciului Vamal. Ceea ce ne duce la gândul că Filat percepe Republica Moldova ca pe o mare afacere personală.
În acest an de luptă totală cu corupţia au cunoscut o ascendenţă fără precedent cazurile de contrabandă cu ţigări, inclusiv cu implicarea unor funcţionari din Guvernul Filat şi membri ai formaţiunii conduse de acesta. Mai mult, Filat însuşi este figurantul unui dosar mai vechi de contrabandă cu ţigări. Aţi auzit să fi păţit ceva şeful Serviciului Vamal cu această ocazie, i-a cerut Filat acestuia demisia?

Комментариев нет:

Отправить комментарий