четверг, 4 ноября 2010 г.

Să fim solidari

Autorităţile ar putea decide, la finele săptămânii curente, retragerea licenţei de emisie postului de televiziune „NIT” şi astfel să fie suspendată activitatea acestuia, transmite Agenţia Monitor Media.
Reprezentanţii NIT TV susţin că, vineri, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) va examina un raport de monitorizare a postului, care ar putea servi drept pretext pentru adoptarea unei decizii care ar dicta retragerea licenţei „singurului post tv de opoziţie din R. Moldova”. NIT leagă posibila retragere a licenţei cu recentele declaraţii ale premierului Vlad Filat, care a spus că va solicita sancţionarea posturilor care au difuzat un documentar în care actualele autorităţi sunt acuzate că ar fi organizat inundaţiile din vara acestui an în lunca Prutului.

NIT pretinde că este una din puţinele instituţii media care a spus „adevărul despre inundaţii şi că este „singurul canal TV de opoziţie care le stă autorităţilor în gât ca un os”.

Săptămâna trecută, CCA a adoptat o decizie prin care a aplicat o sancţiune „NIT” tv prin interzicerea difuzării, timp de trei zile, a publicităţii comerciale. Anterior, CCA a dispus amendarea postului TV cu 5400 de lei pentru că nu a asigurat pluralismul de opinii.

Juristul „NIT” TV Dmitri Bezobrazov spune că instituţia media este decisă să acţioneze în instanţă CCA, ca autoritate în domeniul audiovizualului, dar şi pe fiecare membru în parte pentru prejudiciul adus instituţiei media prin adoptarea ultimei decizii cu privire la interdicţia de a difuza trei zile publicitate comercială.

Ultimul raport de monitorizare a presei în campania electorală, făcut public, marţi, la Chişinău, arată că postul „NIT” tv favorizează deschis Partidul Comuniştilor din R. Moldova.

Postul privat „NIT”, care are acoperire naţională, activează din 1997.
 






"nit" ochit de putere


Înarmaţi cu lozinci mincinoase de promovare a valorilor democratice, Guvernarea de la noi a început o luptă acerbă pentru a înăbuşi orice şi pe oricine care are o altă viziune decît cea promovată de putere. Guvernarea este nemulţumită că mai există încă un post de televiziune care nu-i cîntă în strună. Puterea nu vrea să audă şi să ştie despre problemele din societate. Puterii îi este frică de popor. De aceea, ea a decis să “închidă gura” tuturor celor care işi exprimă nemulţumirile. “În Bagdad” trebuie să fie linişte, chiar cu riscul ca această linişte mortală va fi atinsă cu preţul încălcării cinice a drepturilor şi libertăţilor omului. Postul nostru de televiziune cu o regularitate de invidiat şi în condiţii exclusiviste este controlat şi mai apoi sancţionat de CCA, iar liderii Alianţei ne ameninţă că ne vor închide, nu ne lasă să ne facem meseria, suntem izgoniţi din încăperile arendate, agenţilor economice li se indică să nu plaseze la NIT publicitate, procuratura se interesează de politica noastră editorială, împotriva noastră nu incetinsec procesele de judecată. Puterea este nemulţumită şi isterizată de faptul că nu beneficiază de susţinerea poporului. Însă, maniera dispreţuitoare faţă de cetăţeni, frica bagată în oameni nu poate să asigure respectul şi susţinerea propriului popor faţă de o astfel de guvernare. Prin punerea căluşului în gura celor nemulţumiţi, nu soluţionezi problemele sociale. Faptul că noi nu vom mai putea spune nimic oamenilor nu însemnă că numărul nemulţumiţilor va fi în descreştere. Promitem – profesorilor şi medicilor concediaţi, celora fără de acoperiş de asupra capului din Cotul Morii, Obileni şi altor oameni care au avut de pătimit în rezultatul inundaţiilor, bătrînilor umiliţi, tinerilor minţiţi, tuturor celor care nu sunt respectaţi – noi nu vom permite nimănui să ne închidă gura. Dumneavoastră, Domnilor diriguitori ai acestei ţări trebuie să reţineţi un lucru – tăcerea nu însemnă aprobare. Iar cel ce seamănă vînt, culege furtună. Puterea nu este ceva veşnic. Chiar dacă aceasta este una totalitară.

Комментариев нет:

Отправить комментарий