пятница, 12 ноября 2010 г.

Minciuna PLDM-istă

Miercuri, 10 noiembrie, PLDM a lansat un film propagandistic în care susţine că “avionul prăbuşit la 11 aprilie 2008 pe Aeroportul Internaţional Chişinău, soldat cu moartea echipajului format din opt persoane, transporta droguri“. Potrivit PLDM “poliţia turcească aştepta avionul pentru a face arestările, iar unica metodă a comuniştilor de a şterge urmele a fost distrugerea acestuia“.
Aeronava cargou AN 32, care aparţinea companiei “Kata Air Trans“ din Sudan, a decolat de pe Aeroportul Internaţional Chişinău şi urma să ajungă în Sudan, cu o escală programată în Antalia, Turcia. Sudanul este țara în care își desfășoară afacerile holdingul condus de miliardarul Anatol Stati, iar adjuncții acestuia – Iurie Leancă și Anatol Șalaru, fac parte din Guvernul Filat.


Directorul interimar al Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile (ASAC), Iurie Zidu, a declarat, solicitat că informaţiile prezentate de membrii PLDM potrivit cărora avionul care s-a prăbuşit la 11 aprilie 2008 ar fi transportat droguri “nu corespund adevărului“ și sunt condamnabile.
“Din tot ce spun ei, adevărat este doar data, în rest, noi avem protocolul poliţiei, a asistat procurorul, primarul oraşului, vama, grănicerii care şi-aг exercitat procedurile cuvenite“, a subliniat Zidu.
Oficialul a specificat că “acum, fiecare persoană neinformată poate să comunice că în acel avion erau droguri“. “Infirm categoric acest lucru. Nimeni nu poate demonstra prezenţa drogurilor în acel avion, totul a ars şi acum oricine poate să pretindă că în avion era o bombă nucleară, droguri, materiale secrete ale KGB“, a conchis directorul interimar al ASAC.
Potrivit lui Zidu, “avionul a trecut prin toate procedurile legate de control vamal, la frontieră şi el era gol, conform documentelor erau două butoaie de ulei“. “Asta este tot ce am găsit. Există protocol, sunt fotografii, nu este niciun secret, poate veni oricine şi să se familiarizeze cu aceste materiale. Mai mult nu era nimic“, a  conchis Zidu.
Sursa citată a specificat că membrii PLDM, cel mai probabil, au vrut să atragă atenţia, dar, în opinia lui Iurie Zidu, “este condamnabil să faci show pe asemenea tragedie“ în care au decedat 8 persoane.
  

Комментариев нет:

Отправить комментарий