четверг, 4 ноября 2010 г.

UNICEF si Min. Sănătăţii, moldovenii care se feresc de vaccinuri sînt din mediul urban, n-au un loc de trai permanent şi de cel mai dese ori sînt ţigani

Numărul cetăţenilor care refuză să se imunizeze împotriva diferitor boli este în creştere în Republica Moldova. Un studiu efectuat de UNICEF arată că cele mai multe persoane care refuză să se vaccineze provin din mediul urban.
Conform informaţiei prezentate de UNICEF, persoanele care refuză să se imunizeze, deşi provin de cele mai dese ori din mediul urban, de obicei, sunt parte a grupurilor mobile de populaţie, cele care nu au un loc fix de trai, care se află veşnic în proces de migrare, din această categorie fac parte în special romii.
 n acest context Ministerul Sănătăţii, UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au lansat o campanie de informare privind importanţa vaccinării pentru evitarea contactării maladiilor infecţioase, transmite Info-Prim Neo.
Potrivit datelor Ministerului "Sănătăţii", circa 3 mii copii născuţi în anul 2009 au rămas în afara serviciilor de imunizări.
Reprezentantul UNICEF în Moldova, Alexandra Yuster, a declarat la o conferinţă de presă că prevenirea infecţiilor poate fi asigurată numai prin imunizarea la timp.
Viceministrul sănătăţii, Mihai Magdei, a subliniat că nu există un tratament efectiv de tratare a maladiilor virale. De aceea, unica metodă sigură de protecţie a sănătăţii rămâne a fi imunizarea.

Комментариев нет:

Отправить комментарий